Tényleg petite size vagyok?

Tényleg petite size vagyok?

Fotó: BuzzFeed.com

Hillary Duff, Shakira, Salma Hayek a petite size dívák

Tudd meg mikor mondhatod magad petite size nőnek és mik jellemezik e különleges adottsággal megáldott nőket.

Mit jelent a petite size és kik tartoznak e különleges mérettartományba?

A petite francia szó, jelentése kicsi. A petite size fogalom a kis méretet jelöli és a divatvilágban a pici hölgyek elegáns gyűjtőneve. Így azt lehetne hinni, hogy egy petite size nő az egy alacsony, filigrán nő. Ez így félreértés, mert beletartozik minden alacsony nő függetlenül attól, hogy milyen a ruhamérete, de beletartozhatnak akár a 163-170 közötti hölgyek is. De mikor? A petite size nők minden testalkatban és méretben megtalálhatók. Elsősorban a magasság és a megfelelő testarányok határozzák meg. A rövidebb lábak, rövidebb karok, keskenyebb vállak, stb.

Petite size a divatipar „belépő” felnőtt női méretezése

A petite size szabású ruhák méretei 34-44 között készülnek, de a gyártóktól függ, hogy melyik kollekciónál mikor, hol húzzák meg a határt. A petite size a divatvilágban azon ruhaméretek egyike, melyet

  • a 160,02 cm vagy az alatti (5 láb 3 inch), vagy
  • a 162,56 cm vagy alatti (5 láb 4 inch) magasságú nők számára terveznek.

Az, hogy 160, vagy 162,5 az attól függ, hogy az egyes márkák mely mérettartományhoz igazodva készítik a petite size méretezésű kollekciójukat. Tehát ebből következik az, hogy váltakozva egyszer „5’3” or 160 and under”, máskor „5’4” or 163 and under” mérethez igazodik a felső határ.

Petite Plus

Mi van olyankor, amikor valaki mondjuk 152 cm magas és XXL-es a mérete? Természetesen ilyen is van a 163 cm és az alatti plus size nők esetében. A teltebb petite size hölgyek számára tervezik a petite plus size ruházatot, amely egyszerre veszi figyelembe a rövidebb testrészeket és a telt idomokat.

Petite size helyett sztenderd konfekcióméret egy 160-as alacsony nőnek?

160 cm alatt nagy valószínűséggel petite size-ok vagyunk, de volt már olyan vendégem, aki 160 cm magas volt és nem értette, hogy miért érzi magát kényelmetlenül egyik, másik ruhában. Arra kértem, hogy mutasson nekem néhány olyan ruhát, ami kényelmes és olyat, ami kényelmetlen. Gyorsan kiderült, hogy amely ruhákban kényelmetlenül érezte magát azok petite size kollekciók darabjai voltak és amelyek tökéletesek voltak azok pedig sztenderd konfekció méretezésűek. Nála a hosszabb karok és formásabb mellek miatt a sztenderd konfekció méretre váltás hozta a pozitív változást.

160 cm felett nyugodtan próbálgass a sztenderd konfekcióból

Láthatod, hogy mekkora a petite sizeok között a különbség. Lehet pici arányú a tested alsó része a felső meg nem és fordítva. 160 cm felett, ha valakinek hosszú a karja és formásabbak a mellei, vagy szélesebb a válla, akkor nyugodtan lehet a magassága ellenére normálméretű a ruhája. Ilyenkor, amikor valaki az „alacsonyabbak” felső határán és az „átlag” magasság alsó határán van kétesélyes, hogy mely mérettartományban találhatók meg a megfelelő darabok.

Ha 160 körüli vagy és az felett, akkor érdemes petite sizing és misses sizing méretezésű ruhákat is felpróbálnod.

170 cm magasan petite sizing ruhákban?

A magasabb nők is hordhatnak olyan petite sizing ruhákat, amelyek tökéletesen állnak rajtuk az előbb írt változó testarányok, azaz rövidebb kar, keskenyebb váll és egyéb méret adottságoknak köszönhetően. Amit tovább befolyásol az, hogy milyen tulajdonsággal rendelkezik az adott ruha anyagösszetétele. Ha egy merev, rugalmatlan anyagból készül, akkor kisebb az esély, mint ha ugyan az egy rugalmasból. Persze nem mindegy hova esnek a hosszak, és végek, itt csak az számít, hogy hogyan áll.

Párosítsd a petite size és a normál méretű ruhákat egymással

Emiatt van az, hogy sztenderd konfekcióméretezésű ruhákat petite sizing felsővel, nadrággal, kabáttal kombinálhatjuk magasságól függetlenül a tökéletes hatás elérése érdekében. Természetesen, ahogy nő a testmagasság úgy csökken az esélye annak, hogy petite size arányokkal rendelkezünk és fordítva is igaz. Ha 145 és 170 cm között vagy bátran viselhetsz (de legalább próbálhatsz) pici nőkre szabott ruhát és kombinálhatod sztenderd darabokkal. Pláne, ha olyan tökéletes az összhatás, mint ha rád öntötték volna! El sem hiszed milyen jó érzéssel fog eltölteni, amikor egy tökéletesen passzoló kényelmes szettet találsz így magadnak!

A petite size ruhák nem a sztenderd konfekció méretű ruhák kicsinyített másai

A sztenderd méretű ruhákat 162-172 cm közötti hölgyekre tervezik. A petite sizing ruháknak más a fazonja, a mintája, az arányok, a gombok, a zsebek, stb., de erről egy másik bejegyzésben fogok majd írni.

Összegzésül                                                                                          

  • A petite size nőkre a 150 és 163 cm magasság a legjellemzőbb.
  • Ha 160 cm felett vannak, akkor általában S-M (L) méretűek, a vékonyabb, „kisebb” testarány méretek miatt.
  • A család, a barátok mondhatják ránk, hogy „alacsony”, de a divatvilág egy sokkal elegánsabb elnevezéssel tisztel meg minket: mi petite size-ok vagyunk! És a franciák egyébként is azt mondják, hogy: Minden, ami kicsi, az gyönyörű!

Azt mondom, légy büszke arra, ha Te az olyan különleges pici nők közé tartozhatsz, mint például Hilary Duff, Shakira és Salma Hayek!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita (155)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük