Oszlop alkat – az örök tini: Hogyan öltözködj pici nőként ezzel a bájos sziluettel?

Oszlop alkat – az örök tini: Hogyan öltözködj pici nőként ezzel a bájos sziluettel?

Az oszlop alkat szerencsésnek mondható, ami a mai trendeket illeti. Örök fiatalos forma jellemzi, mert karcsú akár egy modell. De hogyan öltözködjön egy oszlop alkatú nő, aki emellé még petite size is? Elárulom!

Egy kis bevezető a stílusokhoz, típusokhoz és Petite életstílushoz

Az oszlop alkat legfontosabb jellemzőiről korábban már írtam a Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként című bejegyzésemben is. Most viszont nézzük alkatonként részletesen, hogy mit kell tudnod a testalkatokról.

Akár színtípusról, akár alkattípusról van szó, nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy senki sem skatulyázható be egy adottság szerint. Te sem! Egyedi “mix” vagy a formáid, színeid, személyiséged, életmódod, értékrended jövőképed különleges keveréke. Mindezek olyan egysége, amelyek együttesen határozzák meg, milyen ruhadarabok és kiegészítők azok, amelyek igazán ragyogóvá tesznek. Emellett petite size nőként eleve nem szabad úgy gondolnod magadra, mint „egy vagyok a sok közül”. Számos esetben jellemzőek Rád egészen más szabályok. Pont emiatt is vagy egészen különleges. A kategóriák és besorolások azért vannak, hogy a leginkább megfelelő ruhadarabokra könnyebben találhass rá. Hiszen ezeket rendszerint adott alkatokra „szánják” a készítők.

Petite életstílus

Fontos tisztába lenned azzal is, hogy a ruha csak felerősíti a személyiséged. Olyan, mint a pénz! Valójában a személyiség az igazi hatástöbbszöröző. Nem egy színtől, egy fazontól, egy mintától, vagy ruhadarabtól leszel nőies, szép és vonzó. Hanem attól, ha megismered a belső és külső értékeid. Ezeket figyelembe veszed az öltözködésed és a mindennapi életed során és tudatosságra törekszel az élet minden területé.

Valójában a Petite többről szól, mint öltözködés. Itt egyformán fontos a megjelenés és az élet tudatos megélése. Hogy ezt elérd először építünk egy sugárzó személyiséget és aztán a megjelenést, ami felerősíti azt. Ezért a Petite LifeStyle módszertanban a hagyományos stylinggal szemben itt ötvözzük a stílus és életmódfejlesztést. Nemcsak abban segítünk, hogy mi áll a legjobban rajtad, hanem abban is, hogy hogyan növeld meg az önbizalmad és hogyan indulj el az önismeret és tudatosság útján.

Az oszlop alkat legfontosabb jellemzői

Az oszlop alkat atletikus, vékony, akár a mai manökenek. Nem tartoznak ehhez a formához nagy mellek, látványos popsi, sem széles csípő, vagy ívelt derék. Onnan ismerhető fel, hogy:

  • Válla és csípője ugyanolyan szélesek
  • és dereka is szinte teljesen egyenes.

Mivel ez a csontozat miatt alakult így, nem lehet változtatni rajta, de valójában erre nincs is semmi szükség. Az öltözködéssel rendkívül csinosan kiemelheted ennek az alkatnak a szépségeit, inkább erre törekedjünk.

MEGJEGYZÉS: Mint minden testalkatnak, az oszlop alkatnak is léteznek altípusai / átmenetei. Erről viszont majd egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni. Ugyanúgy, mint a testarányokról is.

Az oszlop alkatú nők petite size sztárjai például: Sarah Jessica Parker, Natalie Portman

Oszlop alkat: öltözködési tippek, tanácsok és ötletek

Oszlop alkat esetén a fő cél, hogy a “nem létező” derekat valahogy mégis láthatóvá tedd, vagyis kiemeld azt.

Több oszlop testalkató vendégem is a mell résznél visszafogottabb adottságaira szokott panaszkodni. Ilyenkor azt szoktam nekik javasolni, hogy érdemes olyan felsőket és ruhákat választani, ami ezen a tájékon fodros, rátétes kialakítású. Ezt a megoldást szokták kedvelni és valóban szépen és természetesen lehet így kifejezni egy oszlop alkatú pici nő szépségeit.

Nézzük a mell résznél fodros, rátétes darabokon kívül mivel tudod még jobban kifejezni az adottságaidban rejlő szépséged alacsony nőként, ha oszlop alkatod van

Milyen felsőket válassz alacsony nőként oszlop alkat esetén?

Felsők közül érdemes csípőcsontig érő, lenge fazonokat választanod, amiket szűk nadrággal kombinálsz. Sose tűrd be őket, Azért mert ezzel csak a lábaid felé irányítod a figyelmet. Mintás ingekkel, pólókkal pedig az arcod felé terelheted azt.

Ilyen nadrágokat válassz oszlop alkatra pici nőként

Nadrágválasztáskor szinte semmire nem kell különösebben figyelned. Ugye milyen szerencseés vagy? Jöhet a skinny, a mom jeans, a trapéz, és lehet szaggatott, koptatott, díszített is akár. Az, hogy ezek közül melyek lesznek számodra a tökéletes darabok, azt a combod formája és lábaid hossza határozza meg.

Szoknyák és egyberuhák oszlop testalkatra petite size nőknek

Szoknyák, ruhák közül a plisszés, a rakott a fodros, illetve az aszimmetrikus darabok ajánlottak Neked igazán. Legyenek nyugodtan mintásak, vagy látványosan díszítettek, picit minibbek is, vagy annál hosszabbak. Egyedül a midi fazont kerüld inkább, mert az előnytelen számunkra alap esetben. Azért persze lehetnek kivételek és vannak fortélyok arra, hogy hogyan viseld a midit mégis, de ezt személyesen tudom megmutatni Neked. Ezzel szemben, ha a legelőnyösebb és legarányosabban akarod a lábaid megmutatni, akkor egy térdig érő szoknyával tudod leghatásosabban megtenni!

Kabátok és blézerek oszlop alakra piciknek

Kabátok és blézerek közül válassz olyat, ami egyenes szabással rendelkezik és sem duplagombolás, sem pedig öv nincs rajta. Ha csak félig húzod fel a cipzárt, azzal esztétikailag nagyon kedvező hatást érhetsz el deréktájékon. Hosszúságát tekintve, érjen csípőig, vagy kicsivel az alá. Az enyhén hosszított, most trendi blézereket mintha csak a Te alakodhoz találták volna ki.

Fürdőruha tippek: Milyen fürdőruhát válassz?

  • Ideálisak az egészen apró mintás, vagy a nagyon figyelemfelkeltő darabok – például csipke- vagy necc rátétesek.
  • Fazonok közül egyébként az egyrészesek jelentik a legjobb választást. Csodásan mutat rajtad egy letisztult fazonú, ám élénk színű úszódressz.
  • Ha tetszik a még inkább sportos vonal, akkor bújj tankinibe és válassz hozzá shortos alsót. Ez is remekül passzol majd az alakodhoz.
  • Egy kis kitekintés: ha igazi Szex és New York-rajongó vagy, akkor talán emlékszel a második évadban Carrie egy tengerparti szettjére. Itt a férfiakéhoz hasonló trópusi mintás, térdig érő úszónadrágot és bikinifelsőt viselt. Ha elég bátor vagy hozzá ez például remek inspiráció lehet.

FONTOS: A fenti fortélyoknak nem az a célja, hogy bármit is eltakarjunk, álcázzunk, kijavítsunk, vagy épp nyújtsunk. A Petitenél abban hiszünk, hogy egy pici nőnek nem kell magasabbnak, karcsúbbnak, fiatalabbnak lenni ahhoz, hogy még vonzóbb, csinosabb és értékesebb legyen. Sőt magasságunk és adottságaink nem valami, amit letagadni kell, hanem büszkének kell rá lenni! A hagyományos stylinggal szemben, ahelyett hogy bármit is eltakarnánk, kijavítanánk, a Petite LifeStyle elvvel arra törekszünk, hogy ismerjük meg legelőnyösebb adottságaink és emeljük ki azokat.

Aduász tipp pici nőknek – akár oszlop alkattal is

#1 Az igazi aduász választásod – nemcsak oszlop, hanem egyébként petite size nőként is a háromnegyedes ujj. Ez csípőtől felfelé irányítja a figyelmet és ezzel segít kiemelni sziluetted legelőnyösebb formáját. 

#2 Válassz monokróm szettet, például tengerészkék darabokból összeállítva! A monokróm, azaz egyszínű outfit a legpozitívabban hangsúlyozza különleges magasságod. Mindezt úgy, hogy nem töri meg, vagy nyomja el a természetesen szép adottságaid.

Személyre szabott életstílus-tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! Petite size nőként petite size nőknek segítek. A PETITE by Janik Anita lifestyle programokon nemcsak a ruhatárral foglalkozunk, hanem az önbizalomra, önképre is külön hangsúlyt helyezünk, mert valójában életstílust építünk.

Mondd el véleményed, vagy oszd meg a posztot ismerőseiddel is!

Szépeket : )

PETITE Janik Anita 155

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük