Milyen testalkatom van? – Tévhitek a pici nők testalkatelemzéséről

Milyen testalkatom van? – Tévhitek a pici nők testalkatelemzéséről

Forrás: twitter.com/mccallpatterncompany

Milyen testalkatom van? – Tévhitek a pici nők testalkatelemzéséről

A tudatos öltözködés egyik kulcspontja, hogy megtudjam magamról, hogy milyen testalkatom van. De mi kell még ahhoz, hogy mindig csinos legyek? A mai bejegyzésemben erre adok választ Neked!

Testalkatelemzés és testalkatelemzés között is óriási különbség lehet

Ahhoz, hogy petite lifestyle specialista lehessek el kellett sajátítanom egy csomó mindent: stylingot, coachingot, sminket, etikettet, stb. Így, amikor stylist gyakornok koromban végigjártam Magyarország akkori klasszikusainak programjait, -hogy gyakorlatban tanulhassak tőlük stylingot- sokféle módszerrel volt szerencsém megismerkedni. Főleg úgy, hogy már akkor javában kutattam, tanulmányoztam a petite size szakterületem. Személyes tapasztalatom az volt, hogy egy testalkatelemzés általában kimerült annyiban, hogy: “Te homokóra vagy.” A testalkatok típusainak megismeréséhez olvasd el ezt az írásomat is.

Nem az a kérdés, hogy milyen testalkatom van, hanem, hogy mit vegyek fel?

Na jó. Már tudom, hogy homokóra vagyok.

 • De mit vegyek fel?
 • Akkor a homokórákra jellemző fazonok miért nem állnak jól?
 • Hol kapok az apró termetemnek és adottságaimnak megfelelő ruhákat?

Sajnos ezekre a kérdésekre nem kaptam kielégítő választ. Így én magam álltam neki kikutatni és a PETITE by Janik Anita lifestyle programok keretében kidolgozni a megoldást. Olyan megoldásokat, amelyek 100%-ben ránk petite size nőkre szabottak.

Az alacsony nők testalkat meghatározása nem csupán néhány mérésből áll

Legyél tisztában a következőkkel!

Ha úgy döntesz, hogy elmész egy hagyományos testalkatelemzésre, vagy egy hétköznapi stílustanácsadásra, akkor:

 • jó ha tisztába kerülsz azzal, hogy milyen a testalkat típusod
 • jó ha megtudod, hogy milyen a P besorolásod
 • mégjobb, ha azt is megtudod milyenek az arányaid és variációid

Viszont az idehaza elterjedt egyszerűsített testalkat típus meghatározás nem foglalkozik a pici nők speciális adottságaival. Csak a teljes petite size adottságok körülbelül egyharmadára ad választ. A teljes petite size analízis nem három-négy mérésből áll, hanem sokkal több részből.

Egy vendégemnek segítettem megcsinálni a teljes testalkat analízist, mert nem boldogult sehogy pici nőként a korábbi stílustréningen hallottakkal… Nála először mindent alaposan megmértünk és kielemeztünk. Kiderült, hogy a testarány analízis és a P besorolás hiánya miatt nem tudta használni a korábban hallottakat. Ezek ismeretében viszont sikerült meghatároznunk az alapfazonjait. Így azóta már egyedül is könnyen boldogul a vásárlások és a reggeli készülődések során.

Az ha tudom milyen testalkatom van, az még nem jelenti azt, hogy készen állok a tudatos öltözködésre…

Akár egy “részleges”, akár egy mindenre kiterjedő testalkat típus besorolásról beszélünk, mind annyira fontos -a teljes stílusépítés során- mint a négy kerekű autónak egy kereke. Azaz nélkülözhetetlen és kihagyhatatlan, hogy tisztában legyünk vele, de önmagában nem sokat ér. Ugyanúgy, mint a színtípus önálló meghatározása sem. Önmagában csak egy kiragadott modul, egy pillér!

 • Ezen kívül tisztába kell lenni magával a stílusoddal.
 • A színeiddel, amelyek az arcodat üdévé és ragyogóvá teszik.
 • Mindennek összhangban kell lennie a Te foglalkozásoddal, életviteleddel.
 • Ki kell térni a személyre szabott kiegészítők pontos meghatározására. Ez viszont nem merül ki abban, hogy arany ezüst, vagy rose gold ékszereket viselj.
 • A fehérnemű választás alapjaival is tisztába kell lenni. A tökéletes megjelenés a tökéletes fehérnemű kiválasztásával kezdődik.
 • A sminkeléskor használható alap színeidet is meg kell határozni. Ez nem egyenlő azzal, hogy Te tavasz, nyár, ősz, vagy tél vagy.
 • Ha ismered a testalkatod, attól még nem tudod összeállítani a személyre szabott ruhatárad. A ruhatár fontos vázát képezik az alapdarabok és a legfrissebb divatból beilleszthető darabok.
 • A modern alacsony nőkre jellemző viselkedésnormák ismerete hozzájárul az önbizalom növeléshez. Jó ha ezt is tudod.
 • Az olykor feledésbe merülő alkalmi megjelenés szabályaival is tisztába kell lenni.
 • Nem beszélve nekünk 163 cm-nél nem magasabb nőknek  egy sor öltözködési fortély segíti a kifogástalan megjelenésünket, amit szintén meg kell ismerni.

Végezetül

A PETITE by Janik Anita lifestyle metódusban három pillérre építjük az életstílus alapú jólöltözöttséget:

 1. Énkép
 2. Jövőkép
 3. Stíluskép

Ennek a háromnak a metszetén belül van az a világ, amire a legtöbb alacsony nő vágyik. Akár olyankor is mikor felmerül a kérdés, hogy: milyen testalkatom van? Ezek együttes ismerete eredményezi a magabiztosan csinos vonzó nőt, aki után sorban megfordulnak az utcán.

Írásomból láthatod, hogy mivel érdemes tisztába lenned a tudatos öltözködéssel kapcsolatban. A fentieket azért jó ha tudod, hogy ha foglalkozol a témával be tudd határolni, hogy körülbelül hol tartasz a teljes egészhez képest. Illetve ha előtte állsz, tudd mit várj el. Ha úgy érzed pici nőként jól jönne a külső segítség, keress bátran! Hisz a petite size nők segítése a mindenem.

Mondd el véleményed és tapasztalataid a témában!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita (155)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük