Körte alkat – klasszikusan nőies: hogyan öltözz, ha körte alakod van alacsony nőként?

Körte alkat – klasszikusan nőies: hogyan öltözz, ha körte alakod van alacsony nőként?

A körte alkat az egyik legnőiesebb sziluett, amihez ha betartasz néhány alapszabályt, akkor mindig zavarba ejtően csinos leszel! Tudtad, hogy ez a magyar nőkre nagyon jellemző alkattípus? Íme, az aduász stílustippjeim körte alkatú alacsony nőknek.

Egy kis bevezető a stílusokhoz, típusokhoz és Petite életstílushoz

A körte alkat legfontosabb jellemzőiről korábban már írtam a Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként című bejegyzésemben is. Most viszont nézzük alkatonként részletesen, hogy mit kell tudnod a testalkatokról.

Akár színtípusról, akár alkattípusról van szó, nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy senki sem skatulyázható be egy adottság szerint. Te sem! Egyedi “mix” vagy a formáid, színeid, személyiséged, életmódod, értékrended jövőképed különleges keveréke. Mindezek olyan egysége, amelyek együttesen határozzák meg, milyen ruhadarabok és kiegészítők azok, amelyek igazán ragyogóvá tesznek. Emellett petite size nőként eleve nem szabad úgy gondolnod magadra, mint „egy vagyok a sok közül”. Számos esetben jellemzőek Rád egészen más szabályok. Pont emiatt is vagy egészen különleges. A kategóriák és besorolások azért vannak, hogy a leginkább megfelelő ruhadarabokra könnyebben találhass rá. Hiszen ezeket rendszerint adott alkatokra „szánják” a készítők.

Petite életstílus

Fontos tisztába lenned azzal is, hogy a ruha csak felerősíti a személyiséged. Olyan, mint a pénz! Valójában a személyiség az igazi hatástöbbszöröző. Nem egy színtől, egy fazontól, egy mintától, vagy ruhadarabtól leszel nőies, szép és vonzó. Hanem attól, ha megismered a belső és külső értékeid. Ezeket figyelembe veszed az öltözködésed és a mindennapi életed során és tudatosságra törekszel az élet minden területé.

Valójában a Petite többről szól, mint öltözködés. Itt egyformán fontos a megjelenés és az élet tudatos megélése. Hogy ezt elérd először építünk egy sugárzó személyiséget és aztán a megjelenést, ami felerősíti azt. Ezért a Petite LifeStyle módszertanban a hagyományos stylinggal szemben itt ötvözzük a stílus és életmódfejlesztést. Nemcsak abban segítünk, hogy mi áll a legjobban rajtad, hanem abban is, hogy hogyan növeld meg az önbizalmad és hogyan indulj el az önismeret és tudatosság útján.

A körte alkat legfontosabb jellemzői

A körte alkat nőies és az ideális darabokat viselve, gyönyörű sziluett érhető el vele. 

  • Keskeny vállak, 
  • kisebb mellek, 
  • széles csípő, 
  • kerek popsi, 
  • erőteljesebb combok jellemzik ezt a típust. 

Ha felszalad rá pár pluszkiló, az csípőtájék alatt jelentkezik. Sok körte alkatú hölgynek még 8-10 kiló plusz mellett is lapos marad a hasa! Az alul és felül viselt ruhaméretek közt 1-2 szám különbség szinte mindig van.

MEGJEGYZÉS: Mint minden testalkatnak, a körte alkatnak is léteznek altípusai / átmenetei. Erről viszont majd egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni. Ugyanúgy, mint a testarányokról is.

A körte alkatú alacsony nők petite size sztárja például: Kim Kardashian

Körte alkat: öltözködési tippek és praktikák

Körte alkat esetén is a legelőnyösebb az, hogy az arányokat illetően törekedjünk a homokóra alkat felé. Azaz közelítsd, “dúsítsd” a felső testtájék szélességét az alsóhoz. Ezt nagyon könnyen elérheted, csak a megfelelő darabokat kell választanod hozzá.

Legtöbb körte alkatú vendégemnél általában a legnagyobb gond a nadrágválasztással van. Azért, mert ha mindenhol jó deréknál eláll. Nagyon jól szokott működni ilyenkor a gumis derekú nadrágok választása. Már több vendégem lélegzett fel és jelezte vissza pozitív élményeit a Petite programok után olyankor, amikor gumis derekú nadrágot kezdtek el viselni.

Nézzük a gumis derekú nadrágokon kívül mivel tudod még jobban kifejezni az adottságaidban rejlő szépséged alacsony nőként, ha körte alkatod van.

Milyen felsőket válassz alacsony nőként körte alkat esetén?

Felsők közül mindenképp az erősen vállhangsúlyos darabokat keresd. Ez jelenthet például fodrokat, vagy puffos ujjakat is. Csónaknyakkal, vagy vízszintes mintázattal is szuper hatást érhetsz el. Bár óvatosan, de azért nem kell félned a “nagyobb” mintáktól, rávarrásoktól, rétegzett holmiktól sem. Tehát minden jó, ami egy picit „rád dob” felül!

Ilyen nadrágokat válassz körte alkatra pici nőként

Nadrágot keresel? Akkor semmiképp se válassz koptatottat, vagy mintásat. Azt javaslom maradj inkább az egyszerű, letisztult változatoknál. Szabásban jól áll az egyenes szár, vagy akár a trapéz fazon is. Magas derékkal és kifejezetten hosszú fazonnal szuper előnyös hatást kölcsönözhetsz a lábaidnak.

Szoknyák és egyberuhák körte testalkatra petite size nőknek

A szoknyák és pláne az egyberuhák a körte alkat legjobb barátai! Kiváltképp akkor, ha A-vonalúak és derékhangsúlyosak. Ezek állnak ugyanis legjobban ennek a formának. Maximálisan térdig érhet, az ennél hosszabbakat kerüld és érdemes kipróbálnod a fodros, vagy harangszerű alsó szabást is. Meglátod, hogy remekül mutat majd a csípődön. Egyberuhák esetén válassz olyan A-vonalú darabokat, amelyek V-, vagy szögletes nyakkal rendelkeznek.

Kabátok és blézerek körte alakra piciknek

Kabátok és blézerek vásárlásakor ideálisak a szimpla és dupla gombsoros darabok is. Amire érdemes figyelned, az a karcsúsított derékrész és a picit nagyobb méretű gallérok. Azért, mert ezek ugyanis arányosabbá teszik a körte alkatot. Előnyös, ha derék fölött vannak rajta nagyobb zsebek, vagy minták. Viszont deréktól lefelé mindenképp kerüld őket. A ballonkabát szinte kötelező darab a körte alkattal rendelkező petite size nőknek. Olyan, mintha csak rájuk szabták volna! Ám a ruhákhoz hasonlóan itt is figyelj rá, hogy ne érjen térd alá.

A fürdőruha tippek: Milyen fürdőruhát válassz?

  • Fürdőruhák közül a csónaknyakú és a spagettipántos változatok ideálisak. A lényeg minden esetben az, hogy a pántok a vállad szélén helyezkedjenek el. Kerüld tehát a nyakban megkötős fazonokat.
  • Melltartók közül jól állnak a klasszikus push-up és a bandeau szabások és előnyösek az elöl rojtos, vagy húzott anyagú változatok.
  • Ha szereted az egyberészes darabokat, akkor alul sötét, felül világos úszódresszt válassz, akár öves derékkal és szivacsbetétes mellrésszel. Ezen felül fentre választhatsz mintás, fodros, rátétes kialakításút is.
  • Fenéktájon nagyon jól mutathat rajtad egy szoknyarészes fürdőruha is.
  • Extra tanács: olyan helyen vásárolj kétrészes fürdőruhát, ahol a felső és az alsó méretét szabadon kombinálhatod össze a méretkülönbségek miatt. Szerencsére már egyre több ilyen lehetőség van!

FONTOS: A fenti fortélyoknak nem az a célja, hogy bármit is eltakarjunk, álcázzunk, kijavítsunk, vagy épp nyújtsunk. A Petitenél abban hiszünk, hogy egy pici nőnek nem kell magasabbnak, karcsúbbnak, fiatalabbnak lenni ahhoz, hogy még vonzóbb, csinosabb és értékesebb legyen. Sőt magasságunk és adottságaink nem valami, amit letagadni kell, hanem büszkének kell rá lenni! A hagyományos stylinggal szemben, ahelyett hogy bármit is eltakarnánk, kijavítanánk, a Petite LifeStyle elvvel arra törekszünk, hogy ismerjük meg legelőnyösebb adottságaink és emeljük ki azokat.

Aduász tipp pici nőknek – akár körte alkattal is

#1 Az igazi aduász választásod – nemcsak körteként, hanem egyébként petite size nőként is a háromnegyedes ujj. Ez csípőtől felfelé irányítja a figyelmet és ezzel segít kiemelni sziluetted legelőnyösebb formáját. 

#2 Válassz monokróm szettet, például tengerészkék darabokból összeállítva! A monokróm, azaz egyszínű outfit a legpozitívabban hangsúlyozza különleges magasságod. Mindezt úgy, hogy nem töri meg, vagy nyomja el a természetesen szép adottságaid.

Személyre szabott életstílus-tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! Petite size nőként petite size nőknek segítek. A PETITE by Janik Anita lifestyle programokon nemcsak a ruhatárral foglalkozunk, hanem az önbizalomra, önképre is külön hangsúlyt helyezünk, mert valójában életstílust építünk.

Mondd el véleményed, vagy oszd meg a posztot ismerőseiddel is!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita 155

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük