Homokóra alkat – a lehengerlő alak: mit vegyél fel, hogy mindig utánad forduljanak pici nőként?

Homokóra alkat – a lehengerlő alak: mit vegyél fel, hogy mindig utánad forduljanak pici nőként?

A homokóra alkat nőies, arányos, egyszóval: ideális. Ettől függetlenül, homokóraként is megvannak azok a ruhadarabok, amelyek igazán javasoltak. Csak akkor tudod alacsony nőként megmutatni a legjobb formádat, ha megismered adottságaid és megfelelően hangsúlyozod!

Egy kis bevezető a stílusokhoz, típusokhoz és Petite életstílushoz

A homokóra alkat legfontosabb jellemzőiről korábban már írtam a Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként című bejegyzésemben is. Most viszont nézzük alkatonként részletesen, hogy mit kell tudnod a testalkatokról.

Akár színtípusról, akár alkattípusról van szó, nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy senki sem skatulyázható be egy adottság szerint. Te sem! Egyedi “mix” vagy a formáid, színeid, személyiséged, életmódod, értékrended jövőképed különleges keveréke. Mindezek olyan egysége, amelyek együttesen határozzák meg, milyen ruhadarabok és kiegészítők azok, amelyek igazán ragyogóvá tesznek. Emellett petite size nőként eleve nem szabad úgy gondolnod magadra, mint „egy vagyok a sok közül”. Számos esetben jellemzőek Rád egészen más szabályok. Pont emiatt is vagy egészen különleges. A kategóriák és besorolások azért vannak, hogy a leginkább megfelelő ruhadarabokra könnyebben találhass rá. Hiszen ezeket rendszerint adott alkatokra „szánják” a készítők.

Petite életstílus

Fontos tisztába lenned azzal is, hogy a ruha csak felerősíti a személyiséged. Olyan, mint a pénz! Valójában a személyiség az igazi hatástöbbszöröző. Nem egy színtől, egy fazontól, egy mintától, vagy ruhadarabtól leszel nőies, szép és vonzó. Hanem attól, ha megismered a belső és külső értékeid. Ezeket figyelembe veszed az öltözködésed és a mindennapi életed során és tudatosságra törekszel az élet minden területé.

Valójában a Petite többről szól, mint öltözködés. Itt egyformán fontos a megjelenés és az élet tudatos megélése. Hogy ezt elérd először építünk egy sugárzó személyiséget és aztán a megjelenést, ami felerősíti azt. Ezért a Petite LifeStyle módszertanban a hagyományos stylinggal szemben itt ötvözzük a stílus és életmódfejlesztést. Nemcsak abban segítünk, hogy mi áll a legjobban rajtad, hanem abban is, hogy hogyan növeld meg az önbizalmad és hogyan indulj el az önismeret és tudatosság útján.

A homokóra alkat legfontosabb jellemzői

A homokóra alkat sokak szemében a nőiesség megtestesülése. Egységes arányok és csábító formák jellemeznek, ha homokóra vagy. Nézzük az alapjellemzőket:

  • Arányok: a vállcsont, a mellek és a csípő körülbelül azonos vonalban vannak. A derekad erőteljes, jól látható, viszonylag keskeny, és ívelt formával rendelkezik.
  • Melleid teltek, lehetnek normál, vagy nagyobb méretűek is.
  • Feneked szintén inkább jellemzően formás, kerek.

MEGJEGYZÉS: Mint minden testalkatnak, a homokóra alkatnak is léteznek altípusai / átmenetei. Erről viszont majd egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni. Ugyanúgy, mint a testarányokról is.

A homokóra alkatú alacsony nők petite size sztárja például: Salma Hayek

Homokóra alkat: öltözködési tippek és inspiráció

A klasszikusan nőies ruhadarabok állnak igazán jól, hiszen formáid is ilyenek. Nézzük kategóriák szerint, mit érdemes viselned homokóra alkattal!

A magam 155 cm-ével én is testalkatom illetően homokóra alkatú vagyok. Viszont ha hízok, akkor a hasamra jönnek a pluszkilók. Régen még nem tudtam milyen testalkatom van sokszor öltöztem a népszerű tévhittel vezérelve. Azaz a bővített fazonú ruhákat választottam, amikről azt hittem, hogy ápol és eltakar. Viszont, amikor 2015-ben elvégeztem a Mod’Art Divatiskolát rájöttem, hogy pont az ellenkező hatást értem el a bővített fazonokkal. Elkezdtem az alakkövető darabokat viselni és sokkal több pozitív visszajelzést kaptam, mint azelőtt. És ez csak egy változtatás volt a sok közül…

Nézzük az alakkövető darabok mellet mivel tudod még jobban kifejezni az adottságaidban rejlő szépséged alacsony nőként, ha homokóra alkatod van.

Milyen felsőket válassz alacsony nőként homokóra alkat esetén?

Felsők közül: V-nyakú és átlapolós darabokat válassz. Petite size nőként kimondottan a szűk fazonok javasoltak Neked! Figyelj arra, hogy mintásak közül az apróbb mintásakat és függőleges csíkozásúakat részesítsd előnyben. Jól állnak rajtad a bodyk is.

Ilyen nadrágokat válassz homokóra alkatra pici nőként

Nadrágokból magas derekú szabásokkal emelheted ki legjobban szupercsinos adottságaidat. A nadrág fazonja legyen slim. A pontot az i-re akkor teheted fel, ha magassarkú cipőt húzol hozzá!

Szoknyák homokóra testalkatra petite size nőknek

Remélem, szereted a szoknyákat, mert két örökzöld szabásvonali is ideális viselet a homokóráknak! Egyik a klasszikus ceruzaszoknya, másik pedig az A-szabásvonal. Előbbinél mindenképp ügyelj petite size-ként arra, hogy a szoknya ne érjen térd alá! Ha maxi szoknyát választasz, a földig érő változatok mellett dönts.

A homokóra alkatú alacsony nők legelőnyösebb egyberuhái

A homokóra alkat jó barátai az egyberuhák is: főként a deréknál erősen karcsúsított, illetve megkötős darabok és átlapolt ruhák javasoltak. Mindegyikből a legelőnyösebbek a testre simuló, szűk szabású darabok. Ha a „dögös, mégis sejtelmes” elv mentén válogatnál, akkor a wrap dress-ekkel azaz a felül szűk, derékban megkötős és alul általában A vonalú darabokkal biztosan nem lősz majd mellé.

Kabátok és blézerek homokóra alkatra piciknek

Hasonló szabályok vonatkoznak a kabátokra is: deréknál megkötős, karcsúsított szabásúakat keress. Igazi kedvenced lehet például a klasszikus, térdig érő ballonkabát az átmeneti időszakban. Illetve a „köntös” fazonú, szintén maximum térdig érő darabok, ha hidegebbre fordul az idő.

A homokóra alkat esetén a legideálisabb blézer, kabát és dzseki egy alacsony nőnek

Blézerek és dzsekik esetén egy aranyszabály van, amit petite size nőként és homokóra alkattal nem érdemes megszegned: legyen rövidre szabott fazon, derékban pedig karcsúsított. Cipzárja futhat középen, vagy lehet aszimmetrikus is. A gallér nélküli, vagy csak kicsi galléros szabás 163 cm alatt aduász lehet!

A fürdőruha tippek: Milyen fürdőruhát válassz?

  • Petite size-ként a magas lábszabású bugyik közt érdemes keresgélned.
  • Jól állnak a megkötős, illetve a magas derekú bikinialsók is.
  • A homokórához illő, klasszikusan nőies stílusú bandeau-fazonú bikinifelsők, V-nyakú, vagy pánt nélküli egyberészes fürdőruhák.
  • Ha teltebb kebleid vannak, akkor egy „melltartó” szabású bikinifelső is ideális választás lehet Neked. 

FONTOS: A fenti fortélyoknak nem az a célja, hogy bármit is eltakarjunk, álcázzunk, kijavítsunk, vagy épp nyújtsunk. A Petitenél abban hiszünk, hogy egy pici nőnek nem kell magasabbnak, karcsúbbnak, fiatalabbnak lenni ahhoz, hogy még vonzóbb, csinosabb és értékesebb legyen. Sőt magasságunk és adottságaink nem valami, amit letagadni kell, hanem büszkének kell rá lenni! A hagyományos stylinggal szemben, ahelyett hogy bármit is eltakarnánk, kijavítanánk, a Petite LifeStyle elvvel arra törekszünk, hogy ismerjük meg legelőnyösebb adottságaink és emeljük ki azokat.

Aduász tipp pici nőknek – akár homokóra alkattal is

#1 Az igazi aduász választásod – nemcsak homokóráknak, hanem egyébként petite size nőként is a háromnegyedes ujj. Ez csípőtől felfelé irányítja a figyelmet és ezzel segít kiemelni sziluetted legelőnyösebb formáját.

#2 Válassz monokróm szettet, például tengerészkék darabokból összeállítva! A monokróm, azaz egyszínű outfit a legpozitívabban hangsúlyozza különleges magasságod. Mindezt úgy, hogy nem töri meg, vagy nyomja el a természetesen szép adottságaid.

Személyre szabott életstílus-tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! Petite size nőként petite size nőknek segítek. A PETITE by Janik Anita lifestyle programokon nemcsak a ruhatárral foglalkozunk, hanem az önbizalomra, önképre is külön hangsúlyt helyezünk, mert valójában életstílust építünk.

Mondd el véleményed, vagy oszd meg a posztot ismerőseiddel is!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita 155

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük