Fordított háromszög alkat: Így lehetsz csinos ezzel az alkattal pici nőként

Fordított háromszög alkat: Így lehetsz csinos ezzel az alkattal pici nőként

Fordított háromszög alkat: Így lehetsz csinos ezzel az alkattal pici nőként

Hogyan lesz egy fordított háromszög alkat igazán nőies? Mi jellemzi és milyen ruhadarabokat vegyen fel, aki petite size nőként rendelkezik ezzel az alkattal? Ebből a bejegyzésből kiderül!

Egy kis bevezető a stílusokhoz, típusokhoz és Petite életstílushoz

A fordított háromszög alkat legfontosabb jellemzőiről korábban már írtam a Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként című bejegyzésemben is. Most viszont nézzük alkatonként részletesen, hogy mit kell tudnod a testalkatokról.

Akár színtípusról, akár alkattípusról van szó, nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy senki sem skatulyázható be egy adottság szerint. Te sem! Egyedi “mix” vagy a formáid, színeid, személyiséged, életmódod, értékrended jövőképed különleges keveréke. Mindezek olyan egysége, amelyek együttesen határozzák meg, milyen ruhadarabok és kiegészítők azok, amelyek igazán ragyogóvá tesznek. Emellett petite size nőként eleve nem szabad úgy gondolnod magadra, mint „egy vagyok a sok közül”. Számos esetben jellemzőek Rád egészen más szabályok. Pont emiatt is vagy egészen különleges. A kategóriák és besorolások azért vannak, hogy a leginkább megfelelő ruhadarabokra könnyebben találhass rá. Hiszen ezeket rendszerint adott alkatokra „szánják” a készítők.

Petite életstílus

Fontos tisztába lenned azzal is, hogy a ruha csak felerősíti a személyiséged. Olyan, mint a pénz! Valójában a személyiség az igazi hatástöbbszöröző. Nem egy színtől, egy fazontól, egy mintától, vagy ruhadarabtól leszel nőies, szép és vonzó. Hanem attól, ha megismered a belső és külső értékeid. Ezeket figyelembe veszed az öltözködésed és a mindennapi életed során és tudatosságra törekszel az élet minden területé.

Valójában a Petite többről szól, mint öltözködés. Itt egyformán fontos a megjelenés és az élet tudatos megélése. Hogy ezt elérd először építünk egy sugárzó személyiséget és aztán a megjelenést, ami felerősíti azt. Ezért a Petite LifeStyle módszertanban a hagyományos stylinggal szemben itt ötvözzük a stílus és életmódfejlesztést. Nemcsak abban segítünk, hogy mi áll a legjobban rajtad, hanem abban is, hogy hogyan növeld meg az önbizalmad és hogyan indulj el az önismeret és tudatosság útján.

A fordított háromszög alkat legfontosabb jellemzői

A fordított háromszög alkatot nem nehéz elképzelni:

 • Karcsú alkatú,
 • válla szélesebb a csípőjénél,
 • sportos, atletikus hatást kelt.

A fordított háromszög alkat, más néven V-forma, ami egy petite size nő esetén is atletikus, sportos benyomást kelt. Arányait tekintve, vállai látványosan szélesebbek a csípőjénél. Az oszlop típussal ellentétben, itt megjelenhet derékvonal is. Mellei jellemzően erősek, végtagjai izmosak. Egy petite size adottságokkal rendelkező nő esetén jellemzően a felsőtest hosszabb az alsónál.

MEGJEGYZÉS: Mint minden testalkatnak, a fordított háromszög alkatnak is léteznek altípusai / átmenetei. Erről viszont majd egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni. Ugyanúgy, mint a testarányokról is.

A fordított háromszög alkatú nők petite size sztárjai például Kylie Minogue és Hilary Duff

Fordított háromszög alkat: öltözködési tippek és praktikák

Fordított háromszög alkat esetében az a lényeges, hogy a vállakról a hangsúly átkerüljön a csípőre is. Vagyis, hogy közelítsen a homokóra alakhoz az összhatás. Ez legkönnyebben olyan darabokkal érhető el, amelyek felül diszkrétek és „összehúznak”, lent pedig hangsúlyos, dominanciát adnak.

Egyik fordított háromszög alkatú vendégem, aki egy cégnél vezető beosztásban dolgozott nagyon szerette az egyberuhákat. Ezekből általában az egyenes fazonokat választotta, de nem érezte jól benne magát. Amikor eljött hozzám egy workshopra teljesen meglepődött azon, hogy az addigi egyenes szabású egyberuhák helyett az alul A vonalú darabokat javasoltam neki. Viszont nem sokkal a program után írta, hogy hosszú évek problémáját sikerült csupán ezzel az egy változtatással megoldanunk neki.

Nézzük az A vonalú darabokon kívül mivel tudod még jobban kifejezni az adottságaidban rejlő szépséged alacsony nőként, ha fordított háromszög alkatod van.

Milyen felsőket válassz alacsony nőként fordított háromszög alkat esetén?

Felsők közül ilyenek a nyakbakötős változatok, hiszen ezek „befelé” tolják a hangsúlyt. Ugyanilyen hatás érhető el kulcslyuknyakú, vagy V-nyakú felsőkkel és garbókkal is.

Ilyen nadrágokat válassz fordított háromszög alkatra pici nőként

Nadrágokból jöhetnek az egészen világos színek és akár a látványos mintákkal rendelkező darabok. Szintén előnyösek a csípőtájon koptatott, vagy díszített, “nagyobb” zsebes változatok. Szabásból pedig egyenes, skinny, vagy enyhe trapéz fazont válassz.

Szoknyák fordított háromszög testalkatra petite size nőknek

Ha szoknya, akkor minden jöhet, ami hangsúlyoz egy kicsit alul és kerekdedebb, nőies csípőt varázsol. Erre tökéletesek például az:

 • A-vonalú szoknyák,
 • a harangfazonok,
 • a hagymaszerű szabások,
 • illetve a rakott, pliszés szoknyák,
 • vagy akár a tüllösek is.

A ceruzaszoknyák is előnyösek lehetnek, ha olyan felsőt választasz, ami vállban nem bő, nem hangsúlyos. Ez esetben a felső legyen szűkebb, váll résznél visszafogottabb, azaz alakhangsúlyosabb darab.

A fordított háromszög alkatú alacsony nők legelőnyösebb egyberuhái

Amikor egyberuha mellett döntesz, érdemes a nyakbakötős fazonokat előnyben részesíteni. Illetve ideálisak számodra a mell alatt húzott-gumírozott darabok is. Színek esetén, jól állnak az alul mintás, felül egyszínű – lehetőleg sötétebb – darabok. Illetve, ha csak a színekkel játszanál, akkor az alul világos, felül sötét változatokkal is szuper szetteket tudsz összeállítani.

Kabátok és blézerek fordított háromszög alakra piciknek

Blézerekből és kabátokból vékony hajtókásakat keress, amelyek csípőben erősítenek. Azaz kb. csípőig érnek és nagyobb zsebek, minták vannak rajtuk ezen a részen. A nagyobb alatt nem a túlzót értem, mert alap esetben nekünk azok kerülendők, hanem ami esztétikailag még pont jó.

Fürdőruha tippek: Milyen fürdőruhát válassz?

 • A felső mindenképp nyakbakötős, háromszög fazon legyen.
 • Ha viszont teltebbek a kebleid akkor, vastagított pántrész az előnyösebb.
 • Alul a shortos, vagy szélesebb oldalsó pántos csípőbugyik igazán előnyösek.
 • Színek, minták esetén, ha nem egyszínű darabot választasz, az alsó legyen mindig világosabb és feltűnőbb, mint a felső.

FONTOS: A fenti fortélyoknak nem az a célja, hogy bármit is eltakarjunk, álcázzunk, kijavítsunk, vagy épp nyújtsunk. A Petitenél abban hiszünk, hogy egy pici nőnek nem kell magasabbnak, karcsúbbnak, fiatalabbnak lenni ahhoz, hogy még vonzóbb, csinosabb és értékesebb legyen. Sőt magasságunk és adottságaink nem valami, amit letagadni kell, hanem büszkének kell rá lenni! A hagyományos stylinggal szemben, ahelyett hogy bármit is eltakarnánk, kijavítanánk, a Petite LifeStyle elvvel arra törekszünk, hogy ismerjük meg legelőnyösebb adottságaink és emeljük ki azokat.

Aduász tipp pici nőknek – akár fordított háromszög alkattal is

#1 Az igazi aduász választásod – nemcsak fordított háromszögként, hanem egyébként petite size nőként is a háromnegyedes ujj. Ez csípőtől felfelé irányítja a figyelmet és ezzel segít kiemelni sziluetted legelőnyösebb formáját.

#2 Válassz monokróm szettet, például tengerészkék darabokból összeállítva! A monokróm, azaz egyszínű outfit a legpozitívabban hangsúlyozza különleges magasságod. Mindezt úgy, hogy nem töri meg, vagy nyomja el a természetesen szép adottságaid.

Személyre szabott életstílus-tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! Petite size nőként petite size nőknek segítek. A PETITE by Janik Anita lifestyle programokon nemcsak a ruhatárral foglalkozunk, hanem az önbizalomra, önképre is külön hangsúlyt helyezünk, mert valójában életstílust építünk.

Mondd el véleményed, vagy oszd meg a posztot ismerőseiddel is!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita 155

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük