Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként

Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként

Forrás: pixabay

Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként

A testalkatok minden stílustanácsadás kiemelt részét képezik. Sajnos az átlagos stílustanácsadásokon kevés szó hangzik el a teljes folyamatról. Szeretném, ha írásom segítségével tisztábban látnád az alkattípusok jelentőségét és a többi modul fontosságát! 

Kezdjük mindjárt az elején: mennyire fontosak a testalkatok?

Adottságok: a testalkatok talán így foglalhatók össze legkönnyebben.

Ez nem olyasmi, amin könnyedén változtatni lehet, hanem viszonylag állandó és meghatározott. Miért mondom azt, hogy viszonylag állandó? Én homokóra testalkatú vagyok, de ha felszednék magamra egy jó pár kilót, akkor az a hasamra és oldalamra rakódna. Így “átmennék” alma testalkatba. Tehát ilyen esetben változhat és éppen ezért jó megismerni őket. A csinosság kulcsa az önismereten alapul, hogy olyasmit viselhess mindig, ami illik hozzád kívül és belül egyaránt.

Az alábbi testalkatokat különböztetjük meg:

 • Oszlop
 • Homokóra
 • Alma
 • Fordított háromszög
 • Körte

A testalkatok adják a sziluettet, a jól körülhatárolható formát. Szó szerint! Viszont önmagában csak egy bélyeg, hogy Te homokóra, körte, alma, stb. vagy. Ez így önmagában édeskevés. Ettől még nem fog kiderülni, hogy mit érdemes viselned és hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet. Nagyon nem mindegy petite size nőként, hogy hogyan mutasd meg a legragyogóbb formádat.

Mi minden számít a testalkatok mellett?

Nem szabad a testalkatok meghatározását önállóan stílustanácsadásnak tekinteni és a színelemzést sem.  Önmagában mindkettő csak egy modul, egy összetevő! Ha tartós változást szeretnénk elérni, akkor a belső tulajdonságokat, külső adottságokat és az életstílusunkat, értékrendünket is figyelembe kell venni. Ha csak az alapokkal és külsőségekkel foglalkozunk, akkor is meg kell határozni legalább a következőket::

#1 ALAP szint

 • Alapszíneket
 • Alapfazonokat
 • Alapdarabokat
 • Alap-stíluskaraktert

#2 HALADÓ szint

A testalkatok besorolása mellett a következő meghatározó tényezőkről sem szabad megfeledkezni.

 1. Meghatározó tényező: a pontos petite size magasságod.
 2. Meghatározó tényező: az alaktípusod. Ez a méreteiden múlik, azaz a centivel megmért mell-derék-csípő arányok határozzák meg.
 3. Meghatározó tényező: a testarányod, ez az alsó és felső tested hosszain, méretein múlik.
 4. Meghatározó tényező: az, hogy milyen a P besorolásod.
 5. Meghatározó tényező: a színtípusod, amiből kiválasztjuk az alapszíneid. Ez a bőröd, hajad, szemed színén múlik.
 6. Meghatározó tényező: az ízlésed, ami segít meghatározni a stíluskaraktered. Meghatároz téged a külső körülményektől függetlenül.
 7. Meghatározó tényező: az életmódod, munkád, személyes habitusod. Olyasmiben sosem lehetsz igazán tündöklő és felszabadult, ami nem illik hozzád.

Ha már foglalkozol a témával, akkor tudnod kell arról, hogy mi mindenből áll a teljes és tartós változást eredményező folyamat

A stílussal kapcsolatban sokan leragadnak az évszaktípusoknál és a testalkatoknál, de ez ennél komplexebb. Amit viselsz meghatároz téged mások szemében és hatással van az önmagaddal való viszonyodra is. Hatással van arra, ahogy érzed magad a bőrödben. Éppen ezért, sokkal inkább van szó életstílus tanácsadásról.

Tehát a lényeg, hogy modulokban és folyamatban gondolkozz. A különböző szintű programokba, különböző mélységben vizsgáljuk a különböző területeket. Így lépésről-lépésre tesszük rendbe mindazt, amit szükséges. A személyes programok mindig egyedi, személyre szabott tematikára épülnek. Azért, hogy azt és úgy kapd amire a legnagyobb szükséged van.

A lényeg, hogy megtörténjen a tartós átalakulás, a VÁLTOZÁS. Ehhez van akinek elég egy-két tanácsadás, vagy egy divat workshop. Van akinek egy több hónapos folyamat szükséges. Ez mindig egyénfüggő. Minél hosszabb programon dolgozunk, annál inkább tudunk elmélyülni a személyiségben, értékrendben, jövőképben is.

Erre akkor jöttem rá, amikor jártam képzésről, képzésre. Egyszerre felfoghatatlan az a mennyiségű új információ, amit az életmódunkba kellene szokás szinten ültetni. Én ahogy elmélyedtem a stylingban, coachingban úgy lepésről-lépésre alakultak ki a dolgok. Ez az egyik módja a tartós  változás elérésének, hogy elmegy az ember egy csomó helyre és összeáll a kép. A hatékonyabb és gazdaságosabb módja, amikor ezt egy profi program szerint egy szakértő mentorlásával visszük véghez.

Mivel kell foglalkozni a testalkatok meghatározásán kívül?

Minden modulnál tisztázni kell, hogy a tartós átalakulás egy komplex program eredménye. Tisztázni kell, hogy ez miből áll és mire ad választ. Viszont a PRO szintet nem lehet egy-két óra alatt elérni.

#3 PRO szint

Ezen a szinten végigmegyünk az:

 • Énkép
 • Jövőkép
 • Stíluskép

…hármason. Minden területtel alaposan foglalkozunk, de itt elmélyedünk az énkép és a jövőképet befolyásoló személyiségben. Foglalkozunk a múltból hozott mintákkal,  jelennel és a jövő is fontos szerepet játszik. Tehát ezen a szinten nagy hangsúlyt fektetünk a lelki oldalra és a személyiségre.

Miben segít tehát a testalkatok, és az összes többi meghatározó tényező ismerete?

Fehérneműtől a kiegészítőkig, öltözködéstől a belső tényezőkig segít, hogy ne csak csinos légy, hanem mindig igazán magabiztosnak érzed majd magad petite size nőként. Ez azért is nagyon fontos, mert 163 cm alatt sokszor hajlamosak lehetünk az önbizalomhiányra. A média által sugallt kép, mely a magasabb hölgyeket favorizálja, kedvezőtlen hatást gyakorol az önértékelésünkre. Ezt mindenképp újra kell építeni a boldog, kiegyensúlyozott élethez. Előtérbe helyezve azt, hogy a szépség vagy a csinosság nem a centiméterek függvénye. A PETITE by JanikAnita programok a nőiességünkbe vetett hitünk megerősítéséhez járulnak hozzá. Legyen szó a testalkatok modulról, vagy egy komplett hónapokig eltartó folyamatról.

Ebben tudok neked segíteni. Hogy ne csak az új ruhatárad találd meg, hanem arra is rájöjj, mennyi szépség rejlik benned, és hogyan csalogathatod mindezt elő!

Írd meg nekünk, Te mennyire ismered előnyös adottságaid, vagy a testalkatod!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita (155)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük