Alma alkat – telt keblű és formás lábú: mi áll a legjobban Neked alma alkatú pici nőként?

Alma alkat – telt keblű és formás lábú: mi áll a legjobban Neked alma alkatú pici nőként?

Az alma alkat két nagyon domináns jellemzőről ismerhető fel: a telt keblekről és a formás, karcsú lábakról. Tudd meg, hogy milyen ruhadarabokat érdemes viselned alma alkattal és érd el a legszebb sziluettet alacsony nőként.

Egy kis bevezető a stílusokhoz, típusokhoz és Petite életstílushoz

Az alma alkat legfontosabb jellemzőiről korábban már írtam a Bevezetés a testalkatok titkaiba: Így lehetsz csinos a tiéddel pici nőként című bejegyzésemben is. Most viszont nézzük alkatonként részletesen, hogy mit kell tudnod a testalkatokról.

Akár színtípusról, akár alkattípusról van szó, nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy senki sem skatulyázható be egy adottság szerint. Te sem! Egyedi “mix” vagy a formáid, színeid, személyiséged, életmódod, értékrended jövőképed különleges keveréke. Mindezek olyan egysége, amelyek együttesen határozzák meg, milyen ruhadarabok és kiegészítők azok, amelyek igazán ragyogóvá tesznek. Emellett petite size nőként eleve nem szabad úgy gondolnod magadra, mint „egy vagyok a sok közül”. Számos esetben jellemzőek Rád egészen más szabályok. Pont emiatt is vagy egészen különleges. A kategóriák és besorolások azért vannak, hogy a leginkább megfelelő ruhadarabokra könnyebben találhass rá. Hiszen ezeket rendszerint adott alkatokra „szánják” a készítők.

Petite életstílus

Fontos tisztába lenned azzal is, hogy a ruha csak felerősíti a személyiséged. Olyan, mint a pénz! Valójában a személyiség az igazi hatástöbbszöröző. Nem egy színtől, egy fazontól, egy mintától, vagy ruhadarabtól leszel nőies, szép és vonzó. Hanem attól, ha megismered a belső és külső értékeid. Ezeket figyelembe veszed az öltözködésed és a mindennapi életed során és tudatosságra törekszel az élet minden területé.

Valójában a Petite többről szól, mint öltözködés. Itt egyformán fontos a megjelenés és az élet tudatos megélése. Hogy ezt elérd először építünk egy sugárzó személyiséget és aztán a megjelenést, ami felerősíti azt. Ezért a Petite LifeStyle módszertanban a hagyományos stylinggal szemben itt ötvözzük a stílus és életmódfejlesztést. Nemcsak abban segítünk, hogy mi áll a legjobban rajtad, hanem abban is, hogy hogyan növeld meg az önbizalmad és hogyan indulj el az önismeret és tudatosság útján.

Az alma alkat legfontosabb jellemzői

Az alma alkat arányai az „egyformaságról” ismerhetőek fel: A váll, a derék és a csípő kb. egy vonalban helyezkednek el. A has pedig gömbölyded, a derékvonal legtöbbször rejtőzködik. Ezek az alkattípus konkrét jellemzői:

  • viszonylag rövid nyak,
  • széles vállak,
  • nagy, látványos keblek,
  • viszonylag keskeny csípő,
  • karcsú, formás, vonzó lábak.

A fenékrész általában laposabb és ide, illetve lábra és csípőre, nem is jellemző hízékonyság az alma alkatú pici nőknél. A hasi és melltájék viszont érzékenyebb ilyen szempontból. A plusz kilók jellemzően ezeken a részeken mutatkoznak meg.

MEGJEGYZÉS: Mint minden testalkatnak, az alma alkatnak is léteznek altípusai / átmenetei. Erről viszont majd egy másik bejegyzésben fogok részletesen írni. Ugyanúgy, mint a testarányokról is.

Az alma alkatú alacsony nők petite size sztárja például: Eva Longoria

Alma alkat: öltözködési tippek, tanácsok és ötletek

Ahogy egyébként minden testalkatnál, az alma alkat esetén is meg kell határozni azt az irányt az öltözködésben, ami segít kiemelni legelőnyösebb adottságaid. Ha alma alkatú petite size nő vagy, akkor a ruhák, fazonok kombinálásával törekedj a homokóra alkatra. Viselj például csípő hangsúlyos darabokat és hangsúlyozd a formás lábaidat.

Emlékszem egy kedves alma alkatú vendégem az “ápol és eltakar” elvet követve állandóan bő leplekkel álcázta valódi szépségét és adottságait. Amikor eljött hozzám egy teljes életmód váltás kellős közepén volt. Azért, mert szerette volna megtalálni végre negyven felett a párját. Sok mindent rendbe raktunk nála. Foglalkoztunk természetesen a személyiséggel és az önismerettel is és a teljes megjelenését is újraépítettük. Ennek hatására elkezdte viselni például az alakkövető fazonokat és megtanulta a megismert szépségeit kiemelni. Sosem felejtem el, mikor jött és újságolta, hogy a kolléganői mind őt tekintik példaképnek. Ezen felül még nagyobb öröm, hogy időközben megtalálta a párját is, akivel már évek óta boldog párkapcsolatban élnek.

Nézzük az alakkövető darabokon kívül mivel tudod még jobban kifejezni az adottságaidban rejlő szépséged alacsony nőként, ha alma alkatod van.

Milyen felsőket válassz alacsony nőként alma alkat esetén?

Felsők közül: V-kivágású és csónaknyakú darabok nagyon ideálisak lehetnek Neked. Illetve szuper választást jelentenek az alakformáló bodyk is. Fontos, hogy olyan melltartót válassz, ami stabilan helyükön tartja a melleket. Így máris megjelenik a derékvonal és közelebb kerülsz a homokóra formához. A mell alatt húzott felsők elterelik a figyelmet a “problémás” hasi tájékról. Azonban arra mindenképp figyelj oda, hogy ne válassz túlzottan bő felsőket. Az “ápol és eltakar” elv itt pont az ellenkezőjét eredményezi. Egyszerű szabásokat keress és inkább kerüld a mintákat. Kivéve akkor, ha azok függőleges irányúak és kisebbek/vékonyabbak. Kiváló választást jelentenek az elöl kicsit rövidebb, hátul hosszított felsők is. Illetve a mell alatt karcsúsított, onnantól viszont lefelé bővülő darabok. Nyáron kerüld az ujjatlan, karokat vagy vállakat szabadon hagyó felsőket. Inkább lenge, rövid ujjas pólók, tunikák, vagy ingek mellett tedd le a voksod.

Ilyen nadrágokat válassz alma alkatra pici nőként

Amikor a nadrágok között keresgélsz, figyelj a derékvonalra: sem a kifejezetten magas derekú, sem pedig a nagyon csípőszabású nadrágok nem előnyösek. Az első túlzottan egyenessé teszi az alakod, a második pedig a deréktáji párnácskák esetén lehet kényelmetlen. Maradjon tehát a normál derékmagasság, ami nem mellesleg, még könnyen be is szerezhető, hisz állandóan jelen van a divatban. A szára legyen szűk, vagy bootleg („csizmában” záródó trapéz száras). Színe pedig világos, hogy hangsúlyt kapjanak az alsó végtagok. Nyáron bátran viselj shortokat, amiből az enyhén buggyos szabás még a feneked is kerekíti majd.

Szoknyák és egyberuhák alma testalkatra petite size nőknek

Szoknyák és nadrágok közül aduász választás a ceruzaszoknya, ami közelíti formádat a homokóra felé. Egyberuhák között is ilyen szoknyarésszel rendelkezőt keress. A rakott és pliszés darabok adnak egy „pluszt” az alsó részhez, az arányok még csinosabb hangsúlyozása érdekében.

Kabátok és blézerek alma alakra piciknek

Kabátok, blézerek vásárlása esetén egyenes szabásvonalat viselj és a blézereket pedig petite size nőként, inkább kigombolva. Ezzel így még légiesebbé teheted az alakodat és hosszanti mintás darabokkal erre még inkább rásegíthetsz.

Fürdőruha tippek: Milyen fürdőruhát válassz?

  • Az alkformáló egyberészes fürdőruhák, tankinik nagyon jól segítenek Neked a legjobb formád megmutatni.
  • Melltartó fazonok közül pedig a vastag pántos, merevítős háromszög-felsők lesznek a legkényelmesebbek Neked.
  • Elsősorban alsó résznek érdemes mintásat választanod, amiből az apróbb mintákat keresd.
  • Emellett érdemes kiegészítőkkel is feldobni a strandszetted. Ezek szintén segítenek kiemelni a legjobb formádat alma testalkatú pici nőként. Ilyen lehet például egy kalap, esetleg egy lenge, hosszanti csíkozású ing, egy strandkendő, vagy egy standruha.

FONTOS: A fenti fortélyoknak nem az a célja, hogy bármit is eltakarjunk, álcázzunk, kijavítsunk, vagy épp nyújtsunk. A Petitenél abban hiszünk, hogy egy pici nőnek nem kell magasabbnak, karcsúbbnak, fiatalabbnak lenni ahhoz, hogy még vonzóbb, csinosabb és értékesebb legyen. Sőt magasságunk és adottságaink nem valami, amit letagadni kell, hanem büszkének kell rá lenni! A hagyományos stylinggal szemben, ahelyett hogy bármit is eltakarnánk, kijavítanánk, a Petite LifeStyle elvvel arra törekszünk, hogy ismerjük meg legelőnyösebb adottságaink és emeljük ki azokat.

Aduász tipp pici nőknek – akár alma alkattal is

#1 Az igazi aduász választásod – nemcsak almaként, hanem egyébként petite size nőként is a háromnegyedes ujj. Ez csípőtől felfelé irányítja a figyelmet és ezzel segít kiemelni sziluetted legelőnyösebb formáját. 

#2 Válassz monokróm szettet, például tengerészkék darabokból összeállítva! A monokróm, azaz egyszínű outfit a legpozitívabban hangsúlyozza különleges magasságod. Mindezt úgy, hogy nem töri meg, vagy nyomja el a természetesen szép adottságaid.

Személyre szabott életstílus-tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal! Petite size nőként petite size nőknek segítek. A PETITE by Janik Anita lifestyle programokon nemcsak a ruhatárral foglalkozunk, hanem az önbizalomra, önképre is külön hangsúlyt helyezünk, mert valójában életstílust építünk.

Mondd el véleményed, vagy oszd meg a posztot ismerőseiddel is!

Szépeket : )

PETITE JanikAnita 155

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük